Най-възрастният футболист в историята на световните първенства Есам Ел-Хадари сложи край на своята състезателна кариера на 47 години. Легендарният египетски страж обяви решението си по време на телевизионно шоу.

 "Футболът е втората ми съпруга и реших да се разведа. Няма да се завръщам към спорта отново. Цялата система има грешки и това е нормално. Няма какво повече да искам от моята кариера. В Египет няма по-добър от мен. Бях единствено на резервната скамейка през 1998 година, когато на вратата беше Надер Ел-Сайед", коментира Ел-Хадари, който има над 150 мача с екипа на Египет след дебюта си през 1996 година. Той е печелил купата на африканските нации общо четири пъти, като е избиран за най-добър вратар в три турнира.

 На Мондиал 2018 в Русия Ел-Хадари стана най-възрастният страж, който участва на финали на световно първенство. Тогава той е на 45 години и 150 дни.

От 1996 до 2008 година Есам Ел-Хадари носи екипа на Ал Ахли, с който спечели осем титли на страната, четири купи, четири Суперкупи на Египет, както и три трофея в Шампионската лига в Африка. Той игра и за Сион в Швейцария, където има една спечелена купа на страната. През сезон 2019/20 Ел-Хадари се състезаваше за Ногум в родината си.