Новият треньор на Херта Юрген Клинсман съобщи пред медиите интересен факт относно причините да поеме тима от германската столица. 55-годишният бивш селекционер на Бундестима беше назначен начело на берлинчани вчера. Той замени Анте Чович и ще води „Старата дама“ до края на сезона.

„Във футбола много неща се случват неочаквано, но това не може да се каже за отношенията ми с Херта. Играл за три отбора в Германия, но само на един клуб съм бил и все още съм член. Това е Херта! Баща ми беше фен на Херта, синът ми Джонатан беше част от отбора в продължение на две години. Беше съвсем нормално да се почувствам горд, че получих покана да застана начело на отбора и да помогна за стабилизирането му през този сезон. Това е вълнуващо предизвикателство, което съм мотивиран да предприема“, заяви бившият световен и европейски шампион с Германия.

В началото на месеца Юрген Клинсман беше привлечен в Херта под формата на консултант. Сега обаче той пое отбора, а дебютът му ще бъде съботното гостуване на Борусия (Дортмунд). Начело на „жълто-черните“ е Люсиен Фавър, който е заплашен от уволнение. Осем от първите десет мача на Клинсман начело на берлинчани ще бъдат срещу отбори от първите 10 в класирането.

През кариерата си бившият нападател е играл за Щутгартер Кикерс, Щутгарт, Интер, Монако, Тотнъм, Байерн, Сампдория и американския Ориндж Каунти Блу Стар. Като треньор е работил начело на националните отбори на Германия и САЩ, както и в Байерн.