Една от германските легенди на световния футбол Карл-Хайнц Румениге сподели изненадваща идея за приключване на сезона в първенствата на Европа. Изпълнителният директор на Байерн разкри своя план за предотвратяване на безпрецедентна икономическа криза в клубовете, след като шампионатите са спрени заради пандемията от коронавирус.

„За да не съсипем нашата лига от съществено значение е да приключим този сезон. Това се отнася и за оцеляването на много от нашите клубове, за да се избегне безпрецедентна икономическа катастрофа. Поради тази причина мисля, че най-разумно ще е да удължим сезон 2019/20 поне до септември, при най-лошия сценарий. Началото на следващия сезон може да се осъществи в началото на зимата, така че футболистите да се възползват от празниците и да са достатъчно подготвени за игра. Това е напълно възможен сценарий“, заяви Румениге пред Frankfurter Allgemeine Zeitung.

В същото време легендата разкритикува президента на УЕФА Александър Чеферин, който говори за края на юни като краен срок за възможно възобновяване на шампионатите и срещите в Шампионската лига и Лига Европа.

„Този тип изявления могат да имат само отрицателно влияние, тъй като би създало усещане за несигурност. Мисля, че сега ще имаме много по-голяма рационалност по отношение на трансферите. Що се отнася до правилата на честната игра финансово, аз твърдо вярвам, че те ще станат по-малко твърди и гъвкави“, добави шефът на баварците.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!