Легендарният бивш треньор Марчело Липи шокира с признание за времето, когато изведе Италия до световната титла през 2006 година в Германия. Италианският специалист изнесе лекция в университет и разказа пред студентите случка от похода на "скуадра адзура" към трофея.

Всичко станало преди полуфинала срещу домакина Германия, който италианците спечелиха с 2:0 след продължения. Липи подозирал, че германски фотографи шпионират отбора му и накарал момчетата си да си свалят гащите за поздрав към снимащите ги.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Сутринта преди полуфинала с Германия тренирахме близо до Дортмунд, когато видях да проблясват светкавици, идващи от дърветата наблизо. Подозирах, че са се скрили фотографи, които се опитват да се доберат до вътрешна информация за нашата тактика. И така казах на моите играчи за това, като ги помолих да се подредят с гръб към дърветата и по моя команда да се наведат и да си дръпнат шортите надолу. Те го направиха и всички много се смяхме", разказа легендата на студентите.

"Фактът, че не беше публикувана нито една снимка, предполага, че не е имало фотографи, но поне се забавлявахме, което е незаменим елемент за всеки успешен отбор. Само техническото качество не е достатъчно, ако няма хармония в групата. Най-добрият треньор не е най-компетентният, а този, който може да създаде най-добрия отборен дух", добави Марчело Липи за случката.