Сръбската легенда и треньор на италианския Болоня Синиша Михайлович говори за болестта си и времето, което прекара в борбата с нея. В средата на 2019 година той узна, че страда от остра левкемия. След шестмесечна битка, три хоспитализации, химиотерапия и трансплантация на костен мозък, 51-годишният Михайлович победи порочна болест и се опитва да се наслаждава на живота максимално след всичко, което е преживял.

"Животът е фантастично нещо, особено когато преживееш това, което аз преживях. Тогава се наслаждаваш на всеки момент, всеки детайл. На практика се родих два пъти. Първо през февруари 1969 г., а след това 50 години по-късно. Много специално е да видиш силен голям мъж да плаче. А с болестта се научих да изразявам емоциите си, да плача и не се срамувам от това. Никой не трябва да се срамува. Преди това държах всичко в себе си, но вече разбрах, че плачът е нещо добро, както и да показването любов към хората" , каза Михайлович, който наскоро пребори и COVID-19.

"Няколко пъти сънувах собственото си погребение.  Никога не губех надежда, свързвах всичко с желанието си да се боря и да живея. Храних се със смелостта си. Разбира се, лекарите изиграха голяма роля във всичко това, защото без тях щях да бъда смел, но не бих успял в тази битка", добави сръбската легенда.