Уелската футболна легенда Крис Коулман беше назначен за старши треньор на кипърския АЕЛ (Лимасол), където играе Георги Минчев. Задачата пред спеца е да класира отбора най-напред в топ 6 на първенството, след което и да го изведе до европейските турнири.

„Назначаването на Крис Коулман подчертава решимостта на Борда на директорите да повиши нивото на футболния отбор и да продължи постигането на поставените цели. Убедени сме, че неговият опит, стратегическо мислене и лидерство ще бъдат инструмент за постигане на нашите амбиции“, се казва в официалното съобщение на клуба.

Коулман за последно беше начело на Атромитос в гръцката Суперлига. Работил е в редица клубове с висок профил, включително Фулъм във Висшата лига, Съндърланд, Ковънтри и Реал Сосиедад.

Той бе селекционер на националния отбор на Уелс от 2012 до 2017 г., като го изведе до най-големия му успех до момента, достигайки до полуфиналите на Евро 2016.

През изминалия сезон АЕЛ остана в групата на изпадащите, но нямаше проблеми с оцеляването. Бившият нападател на Локомотив (Пловдив) Георги Минчев пък направи един от най-силните си сезони и завърши с 12 гола в 20 мача.