Бившият английски национал Рей Клемънс, който в момента работи като треньор на вратарите на “трите лъва”, е бил приет в болница. Новината бе съобщена от Футболната асоциация без да се съобщават подробности за здравословното състояние на 63-годишният екстраж на Ливърпул и Тотнъм.
 
Клемънс не се е почувствал добре в петък, когато пропусна тренировката на националния отбор. Той не бе на пейката на тима и при победата с 1:0 над Испания в събота.
 
“Рей Клемънс е приет в болница за изследвания, след като не се почувства добре. Той благодари на всички за подкрепата и моли семейството му да бъде оставено на спокойствие”, се казва в съобщението на Футболната асоциация.
 
Трикратният носител на КЕШ с Ливърпул от 1996 г. насам работи с вратарите на “трите лъва”, като в момента е под ръководството на пети различен селекционер. Той няма да участва в днешната тренировка на тима и най-вероятно ще пропусне утрешната контрола с Швеция.
 
В началото на февруари 2005 г. на Клемънс бе открит рак на простатата. По този начин той стана вторият човек от екипа на тогавашния селекционер Свен-Йоран Ериксон, на когото е поставена такава дигноза. Точно преди Евро 2004 рак на простатата бе открит и на Брайън Кид.
 
Рей Клемънс започва футболната си кариера в Скънторп през 1965 г. и две години по-късно преминава в Ливърпул. С “червените” той печели 5 шампионски титли, по един път ФА Къп и Купата на Лигата, три пъти взима КЕШ, два пъти Купата на УЕФА и един път Суперкупата на Европа. През 1981 г. става играч на Тотнъм, където печели ФА Къп и Купата на УЕФА.
 
За националния отбор на Англия Клемънс изиграва 61 мача за 12 години, но в този период е редуван с Питър Шилтън. С “трите лъва” той участва на Евро`80 (в Италия) и на Мондиал`82 (в Испания)./БЛИЦ