Легендарният румънски клуб, известен доскоро като Стяуа, бие в местното първенство без име и емблема. Грандът от Букурещ, носител на КЕШ за 1986 г., се наложи над Студенцеск (Яш) с 1:0 като домакин в мач от 17 кръг.
 
Полският централен защитник Лукш Шукала вкара единствения гол в срещата в петата минута на добавеното време. И двата тима завършиха с човек по-малко, заради червените картони на Бранко Граховац (Студенцеск) и Андрей Препелица. 25-кратният шампион на Румъния, който не допусна гол в последните си пет мача, е лидер в класирането с 43 точки, девет повече от втория ЧФР Клуж, направил нулево равенство като домакин на Университатя (Крайова).
 
Най-известният тим в Румъния, създаден през 1947 г. като армейски клуб, получи забрана да ползва името Стяуа, емблемата и търговската си марка в сряда с решение на Върховния съд. Решението беше взето след жалба на армията, която за първи път се обърна към съда през 2011 г., твърдейки че клубът ползва името Стяуа незаконно от 2004 г.
 
Заради това букурещкият гранд игра в мача си без име, емблема и с жълт екип, вместо традиционния синьо-червен. Преди началото на срещата дикторът на стадиона представи отбора просто като шампиона на Румъния. Вместо името и емблемата на Стяуа на светлинното табло стоеше празен квадрат и домакин срещу логото и названието на гостите.
 
Името Стяуа и емблемата бяха заличени от тренировъчните екипи, официалните анцузи и жълтия екип, с който тимът игра срещу Студенцеск (Яш). На тимовите листи, раздадени на журналистите, също липсваха името и логото на клуба. Те бяха заличени и от таблото в залата за пресконференции.
 
Уникалната ситуация може да бъде променена, но при положение, че клубната управа стигне до споразумение с министерството на отбраната на Румъния за използване на името, емблемата и търговската марка. Проблемът е, че собственикът Джиджи Бекали и генералният мениджър Михай Стойка са в затвора и излежават присъди за различни злоупотреби.