Легендата на Селтик и Швеция Хенрик Ларсон си спомни за годините в Селтик, където записа 242 гола в 313 мача. Големият нападател призна, че попадения се вкарват много по-лесно, когато до теб са класни играчи като Стилиян Петров.

"Знаех, че ще вкарам голове, не съм и мечтал да вкарам толкова много. Обичах да играя за Селтик и отидох там в точния момент. Там се изградих като играч. В първия ми сезон спечелихме първенството и спряхме Рейнджърс да стигне до десета поредна титла. Достигането ни до финала в Купата на УЕФА през 2003 г. беше фантастично. Около мен имаше толкова наистина добри играчи, като Крис Сътън, Стилиян Петров, Алън Томпсън, Пол Ламбърт и Любомир Моравчик. Това правеше много по-лесно за мен да вкарвам голове”, започна Ларсон пред „4-4-2”.

"Вкарах голове на световно и европейско първенство, но след престоя ми в Барселона, беше трудно на хората да поставят под съмнение качествата ми. Вкарах голове за Барселона, въпреки че не бях титуляр в много мачове. Влизах като резерва и вкарвах. Освен това отидох под наем в Манчестър Юнайтед, когато бях на 35 години, вкарах няколко гола във всички турнири, в които играх. Тези неща затвориха устата на доста хора", казва Ларсон по адрес на критиците.

Ларсон определя Роналдиньо като най-добрият футболист, с който е играл. "Роналдиньо е най-добрият, с който някога съм играл. Той беше на върха, когато бяхме заедно. Беше изключителен играч и страхотен човек. Бях свидетел на тази вечер в Мадрид, когато той игра толкова добре срещу Реал, че феновете на съперника го изпратиха с аплодисменти. Това не се случва често на "Бернабеу".

„Най-трудно ми беше срещу срещу Фабио Канаваро. Той беше най-добрият защитник - отличен във въздуха, бърз, твърд”, споделя шведът.

"Помня първия път, когато видях Меси. Дойде с първия отбор на Барселона на предсезонно турне в Азия. Беше много млад и вече беше добър, имаше скорост, техника, умения и можеше да вкарва много голове. Не говореше много. Не можех да си представя, че ще се превърне в това, което е последните 10-12 години, но беше фантастично да гледам развитието му. Той издигна футбола на друго ниво", завърши Ларсон с думи за Меси.