Десеткратният шампион на Франция Сент Етиен се завърна в Лига 1 две години след изпадането си от елита. "Зелените" спечелиха баража срещу завършилия на 16-ото място на елита Метц, завършвайки 2:2 него в реванша, за да ликува с общ резултат 4:3 и да прати съперника в Лига 2.

На „Стад Сен Симфориен“ домакините от Метц останаха с човек по-малко още в 6-ата минута, когато Пап Диало получи челвен картон за остро влизане в краката на Денис Апиа, който получи контузия. Въпреки това, Метц поведе в резултата в 17-ата минута, когато Матийо Удол намери Ламин Камара в наказателното поле и той прати топката в мрежата точно под гредата.

Шест минути по-късно Ървин Кардона извърши нарушение срещу Георги Микаутадзе и съдията отсъди дузпа за домакините. Зад топката застана потърпевшия Микаутадзе, който в 25-ата минута преодоля Готие Ларсоньор и направи резултата 2:0, с което Метц поведе с 3:2 в общия резултат.

Гостите обаче намалиха в 35-ата минута, когато Аймен Муефек центрира добре от ъглов удар и намери Лео Петро, който прати топката в мрежата на Метц. Четири минути след изтичането на час игра Сент Етиен вкара втори гол, но попадението на Иван Масон не бе зачетено заради нарушение в атака.

В крайна сметка двубоят завърши 2:1 в редовното време и влезе в продължения, тъй като общият резултат от двата мача бе 3:3. Така се стигна до 117-ата минута, когато Натанаел Мбуку комбинира с Ибрахима Уаджи в наказателното поле, където Уаджи си освободи пространство за изстрел и с удар по земя вкара втори гол за Сент Етиен, с който тимът се завърна в елита на Франция.