Бившият национал на Белгия Жан-Мари Пфаф, който през 80-те години бе на вратата на Байерн разкритикува методиката за тренировка на вратарите в клуба, отправи забележки към играта на Михаел Ренсинг и настоя за намирането на нов страж за вратата на баварците.

“Ренсинг има още много да се учи, но той трябва да осъзнае това. Освен това трябва да започне да се разбира и да управлява играта на защитниците пред себе си”, заяви Пфаф в интервю за германският сайт Sport1.de.
 
“Има няколко опитни и добри вратари, които могат да свършат чудесна работа на Байерн. Такъв е Серхио Ромеро от АЗ Алкмаар, който е супервратар”, обяви белгиецът по повод възможните решения на клуба за разрешаване на вратарската криза.
 
Пфаф бе на вратата на Белгия по време на  световното първенство в Мексико през 1986 г., когато "червените дяволи" завършиха на четвърто място, след като загубиха с 0:2 от Аржентина на полуфинала, а и двата гола бяха дело на Диего Армандо Марадона. В мача за третото място белгийците паднаха от Франция с 4:2 след продължения./БЛИЦ