Легендарният вратар Андони Субисарета бе назначен за технически директор на Барселона, съобщава официалният сайт на каталунците. 48-годишният Субисарета заменя на поста бившия си съотборник от "Дрийм тима" на Барса на Йохан Кройф Чики Бегиристайн, който заемаше тази длъжност в продължение на седем години.

Субисарета е един от най-изтъкнатите вратари в историята на Барселона и испанския футбол. Той игра на "Камп Ноу" от 1986 до 1994 година и през този период спечели 4 титли на Испания, както и КЕШ през 1992 година. Андони Субисарета е футболистът с най-много мачове за испанския национален отбор - 126. След края на активната си кариера той бе спортен директор на Атлетик (Билбао) между 2001 и 2004 година, а има опит и като футболен анализатор и коментатор в "Ел Паис" и ТВЕ.

Технически секретар на Субисарета ще бъде бившият играч ан Сарагоса Нарсис Хулия.

В същото време, за технически директор на детско-юношеската школа на Барселона бе назначен друг легендарен ексфутболист на каталунците - Гийермо Амор. Бившият полузащитник също бе част от "Дрийм тима" на Кройф от първата половина на 90-те години на миналия век. 42-годишният Амор има 11 сезона и 421 мача с фланелката на Барселона.

Технически секретар на Амор ще бъде Алберт Пуиг./БЛИЦ