Директорът на германския национален отбор по футбол Руди Фьолер очаква публично съобщение за бъдещето на вратаря Мануел Нойер в тима през следващите дни и преди селекционерът Юлиан Нагелсман да направи следващия си избор за състава.

"Със сигурност ще бъде преди номинацията, която предстои следващата седмица. До тогава ще има решение що се отнася до Мануел", каза Фьолер пред германската телевизия Sport1.

Той добави, че Мануел Нойер ще направи изявлението, защото заслужава "самият той да има пръв думата за това, което ще се случи след това".

Бъдещето на Нойер в националния отбор остава неясно след отпадането на Германия на четвъртфиналите на Евро 2024 през миналия месец. В началото на август вратарят каза, че са необходими още няколко разговора, преди да обяви решението си.

Стражът на Байерн Мюнхен има 124 мача за държавната селекция и игра на всеки голям турнир след Световното първенство през 2010 година, а освен това е носител на титлата от Мондиал 2014 .

Юлиан Нагелсман ще събере избраниците си на 2 септември за мачовете от Лигата на нациите срещу Унгария на 6 септември в Дюселдорф и срещу Нидерландия три дни по-късно в Амстердам.

Фьолер нарече Нойер, чийто договор с клуба му е да 2025 година, вратар от "световна класа", но също така се изказа ласкаво за дългогодишния резервен вратар Марк-Андре тер Щеген от Барселона.

Той добави, че последната дума има и треньорът Нагелсман.