Бившият футболист на Барселона и Селтик Хенрик Ларсон пое Фалкенбергс с договор за една година, обявиха от клуба. Фалкенберг спечели промоция за елитната дивизия през този сезон като победител във второто ниво. "Няколко пъти се срещахме с Хенрик Ларсон и внимателно му обяснихме каква е ситуацията при нас, обясни спортният директор Хакан Нилсон пред официалната страница на клуба."

Малкият клуб от западния бряг на Швеция вече е сочен като един от основните кандидати за изпадане заради малкия бюджет и ограничените възможности. "Обичам предизвикателствата и гледам напред. Много хора извън Фалкенбергс смятат, че да успеем тук е мисия невъзможна, заяви 42-годишната легенда, чийто контракт стартира от Нова година.

Ларсон има впечатляваща кариера като футболист със Златна обувка през 2001 година като играч на Селтик, а през 2006-та се премести в Барселона и спечели Шампионската лига. За кратко игра в Манчестър Юнайтед, а с националния отбор на страната стигна до 3-ото място на Световното първенство през 1994 година. Треньорската му кариера се изчерпва с ръководенето на Ландскрона, който не успя да изкачи от втора в първа лига. След като напусна Ландскрона, от ноември 2012 година, той помогна на отбора на родния си град Хьогаборг, където от време на време влизаше в игра заедно със 16-годишния си син./БЛИЦ