ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Едвин ван дер Сар продължава да се намира в спешното отделение в клиника в Сплит, след като преди дни получи мозъчен кръвоизлив.

Белята е станала в хърватски курорт където бившият вратар на Аякс и Манчестър Юнайтед е бил на почивка със съпругата си Анемари. Той веднага е бил откаран с хеликоптер до болница в столицата Сплит.

От Аякс, където доскоро той работеше като директор, цитираха неговата съпруга. Според Анемари състоянието му е стабилно, но и в същото време притеснително.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

Това не е първият подобен случай в семейството на Ван дер Сар. През декември 2009-а, докато той още пазеше за “червените дяволи”, съпругата му Анемари също преживява мозъчен кръвоизлив, но успява да се възстанови.

52-годишният Ван дер Сар доброволно напусна поста си на изпълнителен директор в Аякс през май, като посочи за причина разочароващия сезон на клуба. В края на миналата година друг бивш ръководител на амстердамци - Марк Овермарс, пък беше покосен от инфаркт. Някогашното крило оживя след случилото се, но признава, че то му е оставило сериозни дълготрайни увреждания.

Междувременно от Аякс излязоха с изявление за състоянието му, определяйки го като "стабилно, но все още тревожно".

"Едвин ван дер Сар ще остане в интензивно отделение. Състоянието му е стабилно, но все пак тревожно. Аякс споделя тази информация от името на съпругата му Анемари. Семейство Ван дер Сар, заедно с Аякс, изразява благодарност и е дълбоко трогнато от множеството съобщения на подкрепя", пишат от клуба.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!