Бившият английски национал и легенда на Саутхемптън Мат льо Тисие може да се върне на терена в неделя. Това ще стане повече от 10 години, след като прекрати състезателната си кариера. 44-годишният нападател ще играе за аматьорския Гърнси, който има прекалено сгъстена програма в следващия месец.
 
Льо Тисие, който в момента е телевизионен коментатор, е роден на остров Гърнси (разположен в Ламанша). Той е почетен президент на футболния клуб, а неговият брат Марк е директор. Мат льо Тисие прекрати кариерата си през 2002 г. след 541 мача за Саутхемптън и осем двубоя за Англия. Той има 162 гола за “светците” и е считан за един от най-великите играчи на клуба.
 
В началото на сезона бившият нападател беше картотекиран във футболния клуб Гърнси. Клубът играе в седма английска дивизия и в периода до 5 май трябва да изиграе 16 мача. Сгъстената програма се дължи на големия брой отложени мачове през зимата и класирането на тима за полуфиналите на ФА Вейз – най-сериозният турнир за клубове от долните нива на английския футбол.