Една от легендите на световния футбол Раул Гонсалес обяви по-рано от очакваното края на активната си кариера. 38-годишният испанец игра за последно в американския Ню Йорк Космос, но голямото си име направи в Реал (Мадрид). Очакваше се Раул да обяви решението си за приключване с футбола в края на ноември, но изненада с решението си да го направи месец и половина по-рано.

"Моментът не е никак лек за мен, но беше правилният, за да сложа точка на всичко. Време е да си кажем сбогом. Решението е трудно, но необратимо. Ще се оттегля след края на този сезон", обяви испанецът.

Раул Гонзалес се превърна в легенда на Реал (Мадрид), като наскоро бе изпреварен от Кристиано Роналдо във вечната голмайсторска листа на „кралския клуб”.

Испанският нападател игра в своята кариера още за Шалке 04 в германската Бундеслига и за Ал Сад в Катар. За националния отбор на родината си е изиграл 102 мача и реализирал 44 попадения.

Раул ще продължи да се занимава с футбол в детско-юношеската школа на Ню Йорк Космос. Той живее в Ню Йоркс с жена си и шестте им деца.