Милан успя да победи Специя с 2:1 след късен гол на Браим Диас в двубой от шестия кръг на Серия А. Българският национал Петко Христов отново бе титуляр за "орлите" и изигра цял мач срещу гранда от Милано. Двубоят със сигурност ще бъде запомнен от фамилия Малдини, след като синът на легендата Паоло - Даниел, увенча първия си мач като титуляр с гол. 

Първата добра възможност за Милан бе в 38-ата минута, когато Анте Ребич стреля с глава от точката на дузпата, но прати топката покрай левия страничен стълб.

Втората част започна ударно за гостите от Милано. В 48-ата минута "росонерите" поведоха в резултата. Пиер Калулу прати топката в наказателното поле, където Даниел Малдини, пазен от Петко Христов, вдигна баща си на крака, вкарвайки първия си гол в Серия А. 

В 58-ата минута домакините можеха да изравнят, но Маджоре не успя да засече топката във вратата на Менян от близка дистанция. Две минути след това Рафаел Леао бе на добра позиция, но стреля покрай вратата. 

Десет минути преди края на срещата с помощта на късмета Специя успя да изравни резултата. Даниеле Верде отправи диагонален изстрел, а топката рикошира в Сандро Тонали и влетя в мрежата на Менян. 

След изравнителния гол на "орлите" Милан тръгна в атака, търсейки трите точки. В 86-ата минута Саелемакерс се пребори с трима от Специя и пусна към Браим Диас, който отново даде аванс на тима на Стефано Пиоли. 

След успеха "росонерите" събраха актив от 16 точки на първата позиция във временното класиране. Вторият Наполи има 15 и мач по-малко. Специя е точно над чертата на зоната на изпадащите с 4 точки от шест мача. 

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИЯ