Треньорът на Легия (Варшава) Хенинг Берг обяви, че клубът ще обжалва решението на УЕФА да извади тима от Шампионската лига и да го прехвърли в Лига Европа заради използването на нередовен играч в реванша от третия квалификационен кръг срещу Селтик.
 
Поляците спечелиха с 4:1 като домакин и с 2:0 като гост, но в последните минути в Глазгоу на терена се появи Бартош Бережински, който се оказало, че има действащо наказание за евротурнирите. Така УЕФА присъди на Селтик служебна победа с 3:0 и „детелините“ отстраняват Легия заради повече вкарани голове на чужд терен.
 
Бережински трябваше да изтърпи наказание от три мача заради червен картон от Лига Европа през миналия сезон. Бранителят не игра в първия мач със Селтик. Той пропусна и двата мача на варшавски тим от втория квалификационен кръг срещу Сейнт Патрикс, като не беше картотекиран за тях. Това обаче се оказа грешка за Легия, тъй като така Бережински не изтърпява наказанието си.
 
„Решението на УЕФА е невероятно, заедно с всичките последици, които носи. Ние действахме от добра воля. Направихме административна грешка с документацията за мачовете със Сейнт Петрикс. Знаехме, че играчът е наказан и заради това той не игра в тези две срещи и в първия двубой срещу Селтик“, заяви Берг.
 
„Ние не сме крили нищо и не сме опитвали да шмекеруваме, тъй като Бережински игра за нас в Полша през цялото това време. Заради малка административна грешка ни лишават от шанса да играем в Шампионската лига. Това беше мечтата на нашите играчи. Преди няколко години е имало същия случай с Дебрецен и от УЕФА са запазили резултата от мача, а сега нас ни изхвърлят. Не чувствам, че е справедливо“, допълни бившият норвежки национал.
 
След произнасянето на решението на УЕФА Селтик влезе в жребия за Шампионската лига и това прати Лудогорец в урната с непоставените отбори. Българският тим се падна срещу Стяуа. Легия пък беше изтеглен в плейофния кръг на Лига Европа срещу казахстанския Актобе.