Лекар от ФИФА почина, докато е бил на работа по време на световната квалификация от Зона Африка между Нигерия и Гана във вторник (29 март).

Двубоят на Националния стадион в Абуджа бе белязан от масови безредици, при които феновете на домакините нахлуха на терена и чупеха всичко, ядосани от неуспеха. „Черните звезди“ се класираха на Мондиала в Катар с общ резултат 1:1, но по-добри показатели при гостуванията си. 

От футболната асоциация на Замбия потвърдиха, че доктор Джоузеф Кабунго, който е бил допинг лекар на мача, е починал след края на срещата.

В изявлението се казва: „Футболната асоциация на Замбия се присъединява към останалата част от футболното семейство в траура за покойния д-р Джоузеф Кабунго. Д-р Кабунго беше на служба в Абуджа за реванша от последния квалификационен мач между Нигерия и Гана, който завърши 1:1“. Президентът на Футболната асоциация на Замбия Андрю Каманга не разкри точната причина за смъртта на Кабунго. Според неофициална информация докторът е бил пребит от нигерийски запалянковци.