Д-р Том Причард е името на лекаря-герой, който през последните месеци изглежда има една мисия – да спасява животи на феновете по футболните стадиони. 

Преди дни, в понеделник вечерта, той спаси живота на привърженик на мача на "Ииуд Парк" между Блекбърн и Мидълзбро (1:0) от 28-ия кръг на Чемпиъншип. Само преди три месеца трябваше да реанимира привърженик на Нюкасъл на „Сейнт Джемсис Парк“.

В понеделник вечерта д-р Том Причард беше част от медицинския екип на Мидълзбро на "Ииуд Парк" и спаси живота на фен на Блекбърн. 

Лекарският екип на Мидълзбро с физиотерапевта Адам Рийд, д-р Причард и другият физиотерапевт Крис Моузли първи успяха да реагират, когато получиха сигнал от трибуните, че възрастен привърженик е получил сърдечен арест.

След 12-минутно закъснение мачът между Блекбърн и Мидълзбро беше подновен, а Сам Галахър отбеляза единствения гол в двубоя, за да продължи похода на домакините към директна промоция във Висшата лига.

"Блекбърн с удоволствие съобщава, че възрастният господин, който се нуждаеше от спешна медицинска помощ по време на мача, сега е в стабилно състояние в болницата“, се казва в съобщението на клуба.

"Искаме да изкажем специални благодарности на медицински екип на Мидълзбро, който реагира първи и успя да възстанови дишането на господина".

Инцидентът на „Ииуд Парк“ се случи само три месеца, след като д-р Причард беше на трибуните като фен, когато Нюкасъл се изправи срещу Тотнъм през октомври. Той беше на 30 реда разстояние, когато привърженик на „свраките“ получи сърдечен арест, но помогна за оказването на първа медицинска помощ, което в крайна сметка се оказа решаващо за спасяването на живота на човека.