Бързата намеса на лекарски екип спаси живота на вратар, изпаднал в безсъзнание след сериозен сблъсък по време на среща от италианската Серия „Б” в неделя.

Стражът на Кротоне Кайо Гобо Секо се сблъскал лошо със своя съотборник Джанмарко Ферари в 16-ата минута на двубоя с Пескара (1:4) и останал да лежи неподвижен на терена с глътнат език. Съотборниците му били шокирани, след като видели, че Секо няма никакви реакции, и веднага дали знак на лекарския екип да влезе бързо на терена.

Лекарите на отбора се намесили незабавно и се погрижили за връщането на 23-годишния вратар в съзнание. След оказаната бърза медицинска помощ Секо е закаран в болница за допълнителни медицински изследвания.

Въпреки че компютърната томография и останалите рутинни изследвания не открили никакви сериозни нередности, Кайо Гобо Секо е оставен под наблюдение в болницата.

В спортно отношение нещата за Кротоне също не са никак розови, след като отборът е на предпоследното 21-о място в Серия „Б” с едва 6 точки в актива си от 8 мача.