В Аржентина са силно притеснени за здравословното състояние на Лионел Меси. Лекарят на националния отбор на "гаучосите" Омеро де Агостино изрази мнение, че звездата на Барселона и световния футбол не трябва да взима участие в предстоящото дерби с Реал (Мадрид) на 21 ноември, тъй като може да получи още по-сериозна травма. Според специалиста контузията на Меси в коляното не е отшумяла и ще бъде неоправдан риск, ако той бъде на терена на "Сантиаго Бернабеу".

"Не мисля, че Лео може да бъде в състояние да играе в този мач. Да, възможно е да си на физическото ниво за участие, но рискът от нова контузия е голям. Не е редно в такова дерби треньорът да залага на футболист, който току-що се е възстановил от травма".

"Меси вече играе с топката, но не трябва да бъде хвърлян в дербито с Реал. Неговото състояние трябва да се провери поне в една среща преди това, което обаче няма как да стане. Освен това Лео обича да играе с топката, като може да докосне топката дори 150 пъти, а това е много опасно в случая", каза още Де Агостино.

Аржентина приема в четвъртък срещу петък (2 часа българско време) Бразилия в световна квалификация, а освен Меси големия мач пропускат още Агуеро и Тевес.