Бившият вратар на Бундестима Йенс Леман може да участва на Параолимпиадата в Рио де Жанейро след четири години. 42-годишният страж, който се оттегли от Бундестима през 2008 година, най-вероятно ще пази за националния тим по футбол за слепи на Параигрите през 2016 година. Само вратарят от всички състезатели в отбора не трябва да носи лента, която да му закрива очите.

“За един вратар няма определение, че трябва да има някакъв недък, за да участва. Няма правило и във връзка с кариерата му. Така Йенс Леман и Оливер Кан или който и да е било друг оттеглил се вратар на практика са на разположение. Ще обсъдим този вариант”, заяви 66-годишният Юлуис Бойхер, който е президент на Германския спортен съюз на инвалидите.

“Това би било доста интересно, ако тогава все още съм във форма. При всичко случаи можем да говорим за това, ако има интерес”, отговори Леман на запитването дали би приел да участва на Параолимпиадата в Рио де Жанейро.

“Ако Йенс Леман се включи, това ще е направи сензационно”, реагира пък треньорът на националния отбор по футбол за слепи на Германия Улрих Пфистерер.