Легендата на сокъра в САЩ Лендън Донован не е сигурен за Световното първенство в Бразилия през 2014-а. 30-годишният футболист на Лос Анджелис Галакси, участник на три Мондиала, е записал само 8 от 20 мача под ръководството на селекционера Юрген Клинсман. Причината не е треньорско решение, а различни по вид контузии.

"Ако не изпитвам удоволствие от играта, световното първенство е последното нещо, за което ще мисля. Първо трябва да съм сигурен, че ми е приятно, само това има смисъл. Тялото също може да ти каже кога трябва да спреш за почивка. Сигналът, който то ми даде през тази година, не може да повдига въпроси."

Донован призна, че може да си се представи пред телевизора за Мондиал 2014. Той е рекордьор за националния тим с 49 гола в 144 международни срещи. Контузиите му обаче изглежда повдигат някои въпросителни пред него.

"Ако не си част от отбора през цялото време, може да започнеш да се питаш каква е твоята роля и какъв е смисълът. Аз съм човек. Мисля за тези неща и от време на време си задавам въпроса- способен ли съм или просто се нуждаят да бъда наоколо?", добави легендата.