Мениджърът на Селтик Нийл Ленън изрази задоволство от факта, че Лионел Меси няма да играе за Барселона в мача им от втория кръг на груповата фаза в Шампионската лига. “За мен това е добра новина, защото Меси е най-добрият в света. Барселона направи фантастичен старт, но още не може да се сравнява с миналата година. Тогава играхме през ноември. Те са фаворити да спечелят Шампионската лига този сезон. Неймар не може да се сравнява с Меси. Единственият, сравним с Меси сега, е Кристиано. Неймар трябва да измине дълъг път”, коментира Ленън.

В същото време колегата му Херардо Мартино заяви, че не иска отсъствието на гениалния аржентинец да служи като извинение. “Разполагам с великолепни футболисти и ако нямаме добра вечер, не трябва да използваме липсата на Меси като извинение. Срещу Селтик трябва да сме по-точни и по-бързи от миналия сезон. Когато Лео има физически проблеми, Барселона трябва да печели и без него, подчерта Мартино. - Отново трябва да направим голям мач, въпреки че Меси го няма. Сезонът е доста дълъг и това е второто отсъствие на Лео. Не отписвам опцията Неймар да играе "фалшива деветка" или пък Алексис.”

Барселона ще разчита на двама юноши, за да закърпи отбраната си за двубоя със Селтик. Ще трябва да се избира между юношите Марк Бартра и Серхи Гомес за партньори на Жерар Пике в центъра на защитата, тъй като контузени са Карлес Пуйол, Хавиер Масчерано и левият бек Жорди Алба.

В групата е и дефанзивният халф Патрисио Хил - Партик, който може да помага при нужда, въпреки че най-вероятно изглежда до Пике да застане Александър Сонг.