Къде е Лео Меси? Въпросът все по-настойчиво си задава целият футболен свят, след като сезонът в американската МЛС започва след седмица, а звездата още не се е появил на терена.

От аржентинеца няма и следа, въпреки че трябваше още преди 6 дни да се е върнал в своя Интер Маями, за да се присъедини към предсезонната подготовка. Това на практика означава, че със сигурност Меси няма да е готов за старта на сезона и ще пропусне дебютния двубой на тима си.

В отсъствието на Меси Интер Маями вече отпадна срамно от Купата на лигата още на осминафиналите. Преди това нападателят пропусна и All Star мача на МЛС.

Меси получи контузия в глезена по време на финала на Копа Америка, което обаче не попречи на Аржентина да победи Колумбия и да вдигне нов трофей.

След това от Интер Маями заявиха, че той ще е възстановен за началото на новия сезон и ще е на разположение.

Вчера обаче треньорът на отбора Тата Мартино бе уклончив пред медиите относно завръщането на голямата звезда. От клуба му също смениха плочата и се отказаха от досегашните си твърдения, че Меси ще започне сезона в домакинството на Синсинати на 25 август.

Според аржентинските медии 7-кратният носител на "Златната топка" все още си почива, въпреки че контузията му е отшумяла и той е готов за игра. Или с други думи - Меси е решил да си удължи лятната ваканция, което едва ли ще се хареса на Интер Маями.

А отсъствието му още повече засилва слуховете, че Лео може да обмисля сериозно и преждевременен край на славната си кариера...