Голямата звезда на Барселона и световния футбол Лионел Меси показа, че притежава и голямо сърце. За това разказва служител от охранителния щаб на националния отбор на Аржентина.

Геният платил заплатите на всички охранители в щаба за половин година. Те не са получавали своите възнаграждения заради финансовата ревизия, която се прави на Аржентинската футболна федерация.

Един от охранители разказва случката пред испански журналист от каталунския вестник "Спорт", който пък я преразказва в изданието:

"След мача с Колумбия се чука на вратата на съблекалнята и Меси отваря. Оказва се, че е един от охранителите, който моли Лео за съдействие с думите: "Ти си капитанът, теб ще те послушат. Говори с федерацията, защото положението е трагично, по шест месеца не сме получавали заплати."

Меси се обажда на баща си да преведе цялата сума, за да се изплатят заплатите на всички служители. И кризата е разрешена, като това не е първият подобен жест от негова страна към закъсали финансово хора. Самият той обаче категорично не иска да се разкриват тези моменти", споделя журналистът.