Звездата на Барселона и носител на "Златната топка" за най-добър футболист в света Лионел Меси се изказа ласкаво за старши треньора на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо и за нападателя на "белите" Кристиано Роналдо. "Мисля, че Моуриньо е добър треньор, той върши отлично работата си. Не мога да кажа много за Моуриньо. Не го познавам и никога не сме разговаряли. Единствено мога да споделя мнение за това, което е постигнал. Спечелил е много трофеи. Това заслужава уважение.

Футболистите, които играят при него, имат добро мнение. Аз обаче няма как да имам такова. А колкото до Кристиано Роналдо...Той е велик футболист", лаконичен бе Меси. "Аз тренирам всеки ден, за да играя по-добре и по-добре, но не преследвам целта да стана най-добрия футболист в света”, добави аржентинецът.
25-годишният Меси е трикратен носител на "Златната топка"  и след като през миналия сезон реализира повече от 60 гола във всички турнири, отново е фаворит за спечелването на приза. Негов основен конкурент е именно Кристиано Роналдо.