Суперзвездата на световния футбол Лионел Меси смята, че нападателят на Интер и националния отбор на Аржентина Лаутаро Мартинес заслужава да спечели "Златната топка". Легендарният номер 10 на Барселона и "гаучосите" е на мнение, че Ел Торо трябва да прибере отличието, тъй като е имал "грандиозна година".

Мартинес е в списъка от 30 кандидати за отличието през тази година, а победителят в класацията ще бъде обявен във френската столица Париж на 28 октомври.

Капитанът на Интер съчета успехи на клубно и на национално ниво, печелейки титлите с Интер в Серия А и с държавния отбор на родината си в Копа Америка, където отбеляза победния гол във финала и стана голмайстор на турнира.

"Лаутаро имаше грандиозна година. Отбеляза във финала на Копа Америка и бе топреализатор. Заслужава "Златната топка" повече от всеки друг", заяви Лионел Меси след победата на Аржентина с 6:0 над Боливия, цитиран от италианския вестник "Gazzetta dello Sport".

"Надявам се Мартинес да спечели. Ако не стане тази година, съм сигурен, че ще се случи в бъдеще", коментира и селекционерът на аржентинския национален тим Лионел Скалони по-рано тази седмица.