Лестър и Тотнъм завършиха 1:1 в последния мач от първия кръг на английската Висша лига, който се изигра на "Кинг Пауър Стейдиъм". Двубоят бе първи за „лисиците“ в елита след един сезон в Чемпиъншип

Гостите започнаха с натиск от самото начало на двубоя. Четвърт час след началото новото попълнение на "шпорите" Доминик Соланке отправи мощен удар с глава, но Мадс Хермансен внимаваше и успя да спаси.

В 30-та минута Педро Поро се възползва от хаос в наказателно поле, достигна до топката и стреля точно, за да изведе лондончани напред в резултата.

През второто полувреме "лисиците" показаха иновативност в предни позиции и логично стигнаха до гол. Това се случи в 58-та минута, когато ветеранът Джейми Варди успя да реализира.

Малко по-късно неприятности сполетяха селекцията на Анге Постекоглу, след като Родриго Бентанкур получи травма по време на единоборство и трябваше да бъде изведен на носилка от медицинските екипи.

В 90-та минута Стефи Мавидиви отне топката от бранител на Тотнъм и центрира към Уилфред Ндиди, който плонжира и отклони с глава, но Гилермо Викарио изби. При последвалият корнер Джеймс Джъстин овладя на добра позиция и опита технично изпълнение, но Ромеро блокира.