Ръководството на Лестър е отказало 1,75 млн. паунда от Хъл Сити за правата на вратаря Каспер Шмайхел. Причината е, че “лисиците” оценяват стража поне на 3,5 млн. паунда и предложената сума им се е видяла прекалено малка.

Мениджърът на Хъл Сив Брус вярваше, че Шмайхел-младши ще помогне изключително много на отбора му. Той познава 26-годишния Каспър още от дете, защото преди години двамата бяха съседи в Манчестър.

Както е известно, клубът успя да спечели промоция във Висшата лига и Брус иска да сглоби конкурентен състав, с който да се бори за оцеляване през следващия сезон. Почти сигурно е, че той ще направи втори опит да привлече стража, като увеличи предлаганата сума.

Самият Шмайхел също е дал принципното си съгласие за трансфера, защото желанието му е отново да играе във Висшата лига. Той иска да повтори успехите на баща си Петер Шмайхел и знае, че това може да се случи само ако възроди кариерата си на най-високо ниво. Както е известно, баща му е легенда на Манчестър Юнайтед. Каспер пък тръгна към големия футбол от Манчестър Сити, но така и не се наложи при “гражданите”.