Лестър записа страхотен обрат и победа над шампиона Ливърпул в дербито на 24-ия кръг в английската Висша лига. "Лисиците" изоставаха с 0:1 до 78-ата минута, но само за седем минути достигнаха до крайното 3:1.

Битката на "Кинг Пауър Стейдиъм" бе безрезултатна през първото полувреме, макар да имаше добри възможности и пред двете врати. Контузиите в тима на Юрген Клоп пък се увеличиха с още една, след като Джеймс Милнър бе заменен принудително още в 17-ата минута.

Головете пък заваляха след средата на второто полувреме. Салах даде преднина на Ливърпул след 67 минути игра, след като получи топката от Фирмино и стреля между няколко защитници.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В 77-ата минута Лестър получи право да изпълни фаул точно пред наказателното поле на Ливърпул. Съдията се консултира с ВАР дали нарушението е вътре в полето, но в крайна сметка то бе оставено извън пеналта. Джеймс Мадисън центрира, никой не игра с топката и тя заблуди Алисон, след което влезе в мрежата.

Само три минути по-късно драмата стана пълна, защото стражът на гостите излезе необмислено да пресече един дълъг пас към Харви Барнс и се сблъска с дебютанта Озан Кабак. От това се възползва Джейми Варди, който овладя топката и с лекота я прати в опразнената врата – 2:1.

След още три минути пък „лисиците“ нанесоха своя решителен удар. В 85-ата именно Харви Барнс бе изведен с хубав пас от Уилфред Ндиди сам срещу вратаря и го преодоля с удар по диагонала, за да направи резултата 3:1.

Ливърпул е в серия от три поредни загуби във Висшата лига и може да бъде изместен от четвъртото място от Челси. Лестър пък е на второ място с 46 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА