Шампионът Лестър продължи с трагичното си представяне като гост в английската Висша лига. "Лисиците" загубиха с 0:1 от Борнемут. Лестър има само една точка навън от началото на сезона, загуби седмо от осемте си гостувания. Това е най-лошият актив за действащ шампион на Англия, а отборът на Клаудио Раниери е 14-и с 16 точки, само на 4 пред зоната на изпадащите.

През първата част „черешките” на Еди Хауи владееха топката в 71% от времето. Въпреки това Лестър имаше отлични шансове, но Варди пропусна на празна врата, след като заобиколи вратаря, Хут също изпусна голям шанс.

Единственото попадение падна в 34-ата минута. Вратарят Цилер спаси шут на Афобе, но топката попадна у Марк Пю, който беше безпощаден от около 15 метра - 1:0 за Борнемут! Това беше първи мач като титуляр от началото на сезона за голмайстора и той го отбеляза по най-добрия начин.

Секунди преди последния съдийски сигнал Лестър все пак можеше да стигна до точка, но стражът Артур Боруц отрази удара на Леонардо Уйоа от няколко метра след меле. По този начин шампионите не успяха да зарадват своя мениджър, който записа мач №200 във Висшата лига.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА