Воденият от Ивайло Петев АЕЛ (Лимасол) започна с летящ старт втората част на кипърското първенство. В първия мач от шампионската група, която трябва да определи носителя на титлата, играчите на бившия наставник на Лудогорец разбиха с 3:0 като гост бившия отбор на Станимир Стоилов - Анортозис.

Още преди почивката играчите на АЕЛ решиха мача, вкарвайки три гола. Естебан Сакети откри в 7-ата минута, а в 20-ата Андрийя Калуджервич удвои. Минута преди края на първата част Едмар също се разписа - 0:3, а след почивката не падна ново попадение.

Българският полузащитник Станислав Генчев остана на резервната скамейка и не получи шанс за изява от Петев.

След четвъртата поредна победа в кипърския шампионат Петев и футболистите му са убедителен лидер с 65 точки, на 5 зад втория Аполон (Лимасол), който днес направи 0:0 у дома с Омония (Никозия). Другият конкурент на АЕЛ за титлата - АПОЕЛ (Никозия) има 59 точки, а по-късно днес играе с Ермис (Арадипу) и има шанс да намали изоставането от лидера.

След края на редовния сезон в Кипър отборите се разделиха на две, като първата шестица решава кой ще вземе шампионската титла и участниците в евротурнирите. Следващият мач на Петев е на 29 март - градското дерби с Аполон.