Голмайсторът на Бундеслигата и Байерн Роберт Левандовски беше избран за най-добър футболист през сезона в немския елит от останалите играчи, които гласуваха в анкета на „Кикер“.

Полският национал събра 42.6% от гласовете на общо 270 играчи от тимове от елита. Втори е Джейдън Санчо от Борусия (Дортмунд) с 14,1%, а трети е защитникът Йошуа Кимих от Байерн с 12.2 процента.

Роберт Левандовски има 34 гола и за пети път стана реализитор №1 в Бундеслигата. Полякът е с 51 отбелязани попадения във всички турнири през сезона до момента. Баварците продължават напред в Шампионската лига, а мачовете в турнира се подновяват през август.

Мануел Нойер от Байерн спечели вота за най-добър вратар. За треньор №1 бе избран пък бе избран наставникът на баварците Ханзи Флик, докато изкаралият едва 10 седмици начело на Херта Юрген Клинсман бе определен за най-слаб треньор.

Футболистите от Бундеслигата гласуваха още за глобални категории. За най-добър треньор бе избран Юрген Клоп, а за най-добър футболист - Лионел Меси. Висшата лига пък получи най-много гласове за топ първенството в света, а болшинството от играчите казват, че не им липсват международните мачове.