Дълго време Роберт Левандовски бе свързван с напускане на Борусия (Дортмунд), но в крайна сметка желания от него трансфер в Байерн пропадна. Сега 25-годишният нападател се закани не на кой да е, а именно на баварците, за които иска да играе от следващия сезон. Полският национал е убеден, че Дортмунд също може да спечели требъл, както направи Байерн през миналата кампания.

„Борусия (Дортмунд) е готов за това да атакува всички титли. Първата вече я спечелихме срещу Байерн – Суперкупата. Трябва да станат още повече. Ще преследваме Байерн”, сподели Левандовски в интервю за списание „Шпорт Билд”.

Нападателят допълни, че е изгладил разногласията, които имаше с ръководството на клуба, около неосъществения му трансфер в Байерн Мюнхен.

„Бяха направени някои грешки, но вече теглихме чертата и отношенията между мен и клуба са изчистени. Оставам в Борусия още една година. Сега значение за мен има само титлите. Играя за топотбор в Шампионската лига и имам за цел всички три титли. Ще дам всичко за Борусия", каза още полякът.