Звездата на Барселона и Полша Роберт Левандовски е разследван относно една от дипломите му за висше образование. 

През 2018 година голаджията получава сертификат за магистърска програма по спорт в частен университет в Лодз, като има съмнения той да е закупен от футболиста.

В момента в Полша тече разследване именно за продажба на дипломи от въпросното учебно заведение за последните пет години. Сред основните заподозрени е професор, който според информации е бил част от схемата с Левандовски.

Една от свидетелките по делото пък преподавателката Барбара Мрозинска твърди, че никога не е виждала футболната звезда, въпреки че той е "изкарал" два изпита при нея.

Също така полските медии съобщават, че съпругата на спортиста Анна Левандовска е искала мъжа й да завърши образованието си, което е започнал във Варшава през 2007 г., за да може да влезе в треньорско училище. С помощта на професор от споменатия университет в Лодз, футболистът е получил дипломи, но не се е хвалил публично с тях.

По-късно обаче завършва законно обучението си в полската столица Варшава, а дипломите му за университета от Лодз остават в тайна.