Полша е на крачка от директно класиране за световното първенство в Русия през 2018 година, след като разби Армения с 6:1 в Ереван и остава лидер в група „Е” на зона Европа. Поляците може да си гарантират квотата още тази вечер, ако Черна гора и Дания не се победят в друга среща от групата.

Още в началото Камил Гросицки (2) изведе гостите напред в резултата след асистенция на Пишчек. Последва хеттрик на нападателя на Байерн Роберт Левандовски (18, 25, 64), а между втория му и третия гол Хованес Хамбарцумян (39) намали за домакините и Якуб Блашчиковски (64) се разписа за Полша. В самия край резервата Рафал Волски оформи крайния резултат. Две асистенции при хеттрика на Левандовски регистрора Гросицки.

След хеттрика попаденията на Левандовски за националния отбор на Полша станаха 50. Така той изпревари Влодек Лубански (48 гола) като голмайстор №1 в историята на полския национален тим. Левандовски задмина и Кристиано Роналдо като лидер при голмайсторите в настоящата квалификационна кампания в Европа. Португалецът има 14 попадения, а Левандовски вече е с 15 гола.

С успеха си Полша събра 22 точки и е лидер в групата, а Черна гора и Дания имат по 16 преди мача помежду си. Армения е на пета позиция с 6 точки преди последния кръг.

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​