Байер (Леверкузен) трябва да изплати сумата от 10,9 милиона евро плюс лихвите на ликвидатора на свой бивш спонсор - компания, която е обявила фалит през 2011 г. От клуба обявиха, че са приели предложението на Кьолнския регионален съд да платят част от 16-те милиона евро по спонсорски договор с компанията „Телдафакс груп“, която е била основен спонсор на „аспирините“ в периода 2007-11 г.
 
Според фирмата, която се занимава със събирането на загубите на „Телдафакс“, Байер (Леверкузен) трябва да е знаел за неплатежоспособността на компанията за енергийни доставки към момента на партньорството им и едва ли не е умишлен участник в източването на своя спонсор.
 
Изпълнителният директор на клуба Михаел Шаде заяви, че приемат решението, да което се водеха спорове в последната година и с идеята, че така се надяват да избегнат по-големи разходи по казуса.
 
"Сега, вместо върху съдебни спорове, ние искаме да се концентрираме върху нашата основна дейност, а именно футболните мачове", заяви Шаде след приключване на четенето на решението.