Байер (Леверкузен) обмисля оферта за българския нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов през януари, твърдят германските медии. Бербо игра за “аспирините” в продължение на пет сезона преди да премина в Тотнъм през 2006 г. Треньорът на тима от “БайАрена” Робин Дут е недоволен от представянето на своите нападатели през есента и ще опита да привлече 30-годишния българин.
 
Бербатов изпадна в роляната на резерва на “Олд Трафорд” през този сезон заради силните изяви на Уейн Рууни, Хавиер Ернандес и Дани Уелбек, въпреки че през миналия сезон стана голмайстор на Висшата лига. Както е известно, българинът има договор с “червените дяволи” до края на шампионата. Очаква се скоро той да преговаря за нов контракт с клуба.
 
Байер (Леверкузен) завърши на второ място в Бундеслигата през миналия сезон, но през този шампионат не се представя на същото ниво и заема шеста позиция, на 11 точки зад лидера Байерн. “Аспирините” вкараха едва 22 гола в 17 мача в първенството. За шест сезона на “БайАрена” Бербатов вкара 91 гола. Напоследък името на българина се свързва с трансфери в различни отбори, сред тях са Милан, Ювентус, Валенсия, Тотнъм, Фулъм, КПР, Галатасарай и др.