Българският защитник Любен Николов беше включен в идеалния отбор на 14-ия кръг на беларуската Висша лига. 27-годишният футболист, който се състезава за Динамо (Брест), показва постоянство и няма нито един пропуснат мач от началото на сезона.

Динамо завърши 1:1 като домакин на Неман (Гродно), а юношата на "Левски" получи жълт картон. Въпреки това играта му беше оценена много високо и той заслужи признанието си. Тимът от Брест е с 15 точки, на 3 от зоната на изпадащите. В събота предстои ново тежко изпитание - гостуване на Гомел.

Бившият централен защитник на пловдивските Марица и Спартак С-94 Любен Николов замина на проби в елитния клуб от Беларус Динамо (Брест). 27-годишният бранител за последно се подвизаваше в състава на Спортист (Своге) в Софийската областна футболна група. В кариерата си Николов е играл още за отборите на Родопа (Смолян), Вихрен (Сандански) и Академик (София), когато тимът на столичните студенти се подвизаваше в родния футболен елит. Динамо завърши през миналия сезон на осмо място.