Юношата на "Левски" Костадин Башов се развихри при победата на Алки с 4:3 над Еносис в реванша от 1/8-финалите за Купата на Кипър. 28-годишният нападател вкара един от головете във вратата на гостите от Паралимни и се отчете с две асистенции.

В Еносис явно бяха отписали срещата, след като в първия мач отстъпиха с 0:1 на собствен терен. Днес за тима от Паралимни не пази Георги Петков, а резервата му.

Домакините започнаха много активно срещата и още в 5-ата минута Семедо откри резултата. В 14-ата Едмар Силва удвои след отлично подаване на Башов. Малко след това гостите намалиха чрез Лоран Фасоте, но малко преди почивката Семедо вкара втория си гол в мача за 3:1, като този път отново Башов се отчете с асистенция. В 58-ата юношата на "Левски" успя да ознаменува силната си игра, вкарвайки попадение за 4:1.

В 63-ата Башов бе заменен, а до края футболистите на Еносис успяха да вкарат още 2 гола чрез Радован Кривокапич и Матиас Ескобар. В крайна сметка Алки победи с 4:3 и с общ резултат 5:3 се класира на 1/4-финалите, а Георги Петков се прости с Купата на Кипър. /БЛИЦ