Родният гранд Левски дава началото на най-големите провали на международната сцена на именития шотландски тим Рейнджърс, който тази седмица отпадна от люксембургския прогрес Нидеркорд още в първия квалификационен кръг на Лига Европа с общ резултат 1:2. Това даде повод на различни световни медии, сред които и американската телевизия ESPN, да изредят най-сериозните издънки на тима от Глазгоу в срещи от турнирите на Стария континент.

Списъкът от шест такива провали започва с мачовете на Рейнджърс срещу Левски от септември 1993 година в Шампионската лига. Тогава „сините” губят с 2:3 в Глазгоу, но печелят на реванша в София с 2:1 и продължават напред в турнира благодарение на гол на Николай Тодоров-Кайзера в добавеното време.

През август 1994 година шотландският тим отпада от гръцкия АЕК (Атина) с общ резултат 0:3 също в квалификациите на най-престижната европейска клубна надпревара. Три години по-късно според американското издание е следващата издънка на Рейнджърс с отпадането от шведския ИФК Гьотеборг с общ резултат 1:4 във втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Следват елиминациите на Рейджърс от Каунас през юли/август 2008 година също във втория квалификационен кръг на Шампионската лига с общ резултат 1:2 и от шведския Малмьо също с общ резултат 1:2, но в третия предварителен кръг на тази надпревара. Списъкът завършва с мачовете на шотландците срещу Прогрес Нидеркорн от Люксембург този сезон в Лига Европа.