Бившият футболист на Левски Гари Родригес бе сравнен със звездата на Лестър Джейми Варди. Холандското крило прави фурор с екипа на Галатасарай и заедно с Бафетими Гомес водят тима към титлата в Турция.

Логично интересът към Родригес нарастна, а от турския гранд за заковали цена от 30 милиона евро. Интерес към него има от страна на английски клубове. Родригес дойде в Левски от Дордрехт през 2013 година, а след много добър сезон бе продаден на испанския Елче за около 1 милион евро.

Подвизите на Гари Родригес в Галатасарай накараха местните медии да направят материал за него, в който се оказва, че съдбата му е подобна на тази на Джейми Варди от Лестър. 

"Гари Родригес опита да намери своя пристан в школата на Фейенорд, но там не му оказаха подкрепа и доверие. Останал на улицата, той започва работа в пощенски клон, в който се задушава от атмосферата и липсата на футбол.

Освен в пощата, той работи на още няколко места, за да припечелва пари, а междувременно рита в аматьорски отбор. Кариерата му тръгва малко нагоре във втора дивизия с екипа на Дордрехт, преди да дойде пробивът в София с Левски и след това периодите в Примера дивисион с Елче и Гърция с ПАОК. А сега в Галатасарай жъне успехите на труда си", пише в материал на холандско издание.