Израелският Апоел Беер Шева завърши 1:1 в реванша като гост на литовския Паневежис и се класира за третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите след успех в първия двубой с 1:0. Така Апоел може да бъде съперник на Левски в следващата фаза, ако "сините" отстранят северномакедонския Шкупи.

Апоел Беер Шева откри резултата чрез Витор Мигел в 53-ата минута, но Ноел Мбо изравни за домакините десет минути преди края на редовното време. Българският национал Йоан Стоянов се появи на терена като резерва в 76-ата минута за Апоел на мястото на Александру Паун.

Казахстанският Актобе загуби от Торпедо Кутаиси у дома с 1:2, но продължава напред след като в първия мач победи убедително при гостуването си с 4:1. Тимът от Казахстан чака победителя от мача между ЦСКА-София и румънския Сепси.

Познатият в България Хамрун Спартанс от Малта също се класира за следващия кръг, след като победи Динамо Тбилиси и в реванша с 1:0 и с общ резултат 371 продължава напред.

Полският Лех Познан елиминира Кауно Жалгирис от Литва с общо резултат 5:2.

За следващия кръг на Лигата на конференциите се класира и румънският Фарул Констанца, който за втори път победи арменския Урарту с 3:2.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа