Президентът на футболната федерация на Либерия Муса Билити изненадващо пожела трона на Сеп Блатер. Както е известно, възрастният швейцарец сам обяви намерението си да се оттегли от поста след корупционните скандали в световната централа. Новият президент ще бъде избран на конгреса на 26 февруари.

Според Билити Мишел Платини не може да е фаворит за поста, а като такъв трябва да бъде считан самият той.

"Как може да казвате, че Платини е фаворитът? Имам предвид, ако фаворитът е популярен кандидат, тогава трябва да ми покажете неговата популярност, заяви Билити в интервю за Омниспорт.

- Аз съм фаворитът. Идвам от най-популярният континент. Представлявам най-голямата група във футбола, където са непревилигированите нации. Трябва да стигнем до паритет между остатъка от света и Европа, където господин Платини управлява футбола през последните осем години. Винаги задавам един въпрос: Каква е разликата, ако някой иска Блатер да се махне, а иска да го замени с Платини? Какво послание изпращате? Просто искаме да разкараме Блатер и това е всичко? Ако е така, тогава Платини е кандидатът. Но ако не е така, ако търсим честно и справедливо начало, тогава трябва да започнем на чисто с хора с ново мислене - както казаха от ФА.

Има сериозни проблеми във ФИФА, но како казах, не можем да изключим господин Платини от тези проблеми, къде беше той? Той беше в борда 8 години. Чухте ли нещо от него? Каза ли нещо? Ами, хайде де. Всички тези неща, от които се оплакваме днес - какво каза той? Той каза, че господин Блатер трябва да се оттегли, окей. Господин Блатер се оттегли. Нека започнем наново. Би било пародия и лицемерие, ако господин Блатер бъде заменен от господин Платини."