Родолфо Гамара вкара два гола за парагвайския Либертад при победата с 4:0 над Блууминг в мач от Група 4 на Копа Либертадорес. Боливийският тим завърши мача с 9 души.

Виктор Касерес бе оставен непокрит на задната греда преди да открие резултата в добавеното време на първата част. След това Блууминг набързо остана в намален състав, след като в 48-ата и 51-ата минута Фабриосио и Андрес Империале получиха червени картони.

Гамара направи 2:0 в 67-ата минута, когато с глава засече центриране на Уилсън Питони. Виктор Аяла се разписа от фаул, а вторият гол на Гамара в мача падна в добавеното време на срещата.

Успехът изкачи Либертад на върха на класирането в Група 4 след две победи от два мача. Перуанският Университарио може да се изравни по точки с парагвайския тим, ако в утрешния мач се наложи над Ланус от Аржентина.

Естебан Паредес вкара единствения гол при победата на Коло Коло с 1:0 над Депортиво Италия от Венецуела в мач от Група 7.

Паредес проби в наказателно поле и се разписа в 59-ата минута с удар под напречната греда, след като овладя неумело изчистване от страна на Марсело Майдана.

С тази победа чилийският Коло Коло се изравни с Велес Сарсфилд от Аржентина на върха на класирането на Група 7. И двата тима спечелиха първите си два мача в турнира.

Копа Либертадорес е най-силният клубен турнир на Латинска Америка. Победителите в осемте групи и шестте най-добри втори се класират за следващата фаза на турнира./БЛИЦ