Гол в добавеното време на Ахмед Осман донесе на Либия победата с 2:1 над фаворита Камерун в световна квалификация, играна в Сфакс (Тунис) при закрити врати.
 
Либийците са изненадващият лидер в Група “I” след изиграването на два мача, след като в първата си среща направиха 1:1 с Того.
 
Осман се разписа в третата минута на добавеното време. Той беше точен с глава и наказа грешка на вратаря Идрис Карлос Камени.
 
Ахмед Зувай даде ранен аванс на Либия с глава, но Ерик-Максим Чупо Мотинг изравни в 16-ата минута след изпълнение на пряк свободен удар от границата на наказателното поле.
 
Заради нестабилната обстановка Либия не е играла домакински мач на собствената си територия от октомври 2010 г. Въпреки това тимът завърши без загуба в квалификациите за Купата на Африканските нации в началото на тази година.

ДР Конго излезе на второ място в групата заради по-добра голова разлика от Камерун след успех с 2:0 над Того в Киншаса, въпреки че домакините играха повече от половината мач с човек по-малко заради червения картон на Алберт Мутамба.