Двата най-големи претендента за шампионската титла в първенството на Бразилия - Флуминензе и Коринтианс, претърпяха поражения в мачовете от 21-ия кръг. Флуминензе загуби с 1:2 при гостуването на новака Атлетико Гоянензе, а Коринтианс изненадващо падна у дома от Гремио с 0:1. Така разликата от три точки в полза на Флуминензе се запази, но тимът от Сао Пауло има мач по-малко.

Без ветерена Роналдо, който все още не се намира във върхова спортна форма, Коринтианс не успя да продължи серията от 10 поредни победи и без загубена точка като домакин от началото на сезона. Бившият полузащитник на този клуб Дъглас откри за гостите в 34-та минута. През второто полувреме домакините натиснаха и в 60-ата минута Кориантианс получи право на изпълнение на дузпа, а защитникът Вилсон бе изгонен от терена. Бившият нападател на Бока Хуниорс Ярлей застана зад бялата точка, но вратарят Виктор спаси неговия изстрел.

Флуминензе, воден от плеймейкъра Деко, доминираше на терена на Атлетико Гоянензе, но нямаше късмет и си тръгна дори без точка. Вашингтон даде аванс на гостите в 22-ата минута, а Уилям изравни в 29-ата. Въпреки че останаха с 10 души след изгонването на Жилсон в 73-ата минута новаците стигнаха до победата с гол на Жуниньо в добавеното време на двубоя.

Ботафого и Крузейро постигнаха важни победи и продължават да делят третото място, като са вече само на 4 точки от лидера Флуминензе.

Сантос продължава да изостава с 10 точки от лидера Флуминензе след загубата с 1:2 при гостуването на Сеара. След края на този мач звездата на гостите Неймар и защитникът на домакините Маркос се спречкаха, което доведе до масово сбиване между футболистите на двата отбора. Намесиха се и органите на реда, а в мелето Маркиньос от Сантос бе ударен от полицай с палка в ребрата.

Кампеонато Бразилейро, 21 кръг:
Атлетико Минейро - Гремио Пруденте 1:0
Авай – Крузейро 1:2
Ботафого - Сао Пауло 2:0
Сеара – Сантос 2:1
Гуарани - Атлетико Паранензе 1:0
Интернасионал - Гояс 0:0
Палмейрас - Васко да Гама 0:0
Коринтианс - Гремио 0:1
Фламенго - Витория 2:2
Атлетико Гоянензе – Флуминензе 2:1

Класиране след 21 кръг: 1.Флуминензе 41 точки, 2.Коринтианс 38, 3.Ботафого 37, 4. Крузейро 37, 5.Интернасионал 32, 6.Сантос 31 и други